Cetăţenii ruşi, incluşi pe lista neagră. Comisia Europeană solicită suspendarea accesului lor privilegiat în UE

Comisia Europeană a solicitat marţi suspendarea acordului cu Rusia care permite accesul privilegiat în UE pentru toţi cetăţenii ruşi.

216 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii ruşi, incluşi pe lista neagră. Comisia Europeană solicită suspendarea accesului lor privilegiat în UE

Cetăţenii ruşi, incluşi pe lista neagră. Comisia Europeană solicită suspendarea accesului lor privilegiat în UE

Comisia Europeană a anunţat marţi că acordul de facilitare a eliberării vizelor încheiat între UE şi Rusia trebuie suspendat. Reprezentanţii CE mai spun că măsura trebuie luată din cauza „agresiunii militare a acestei ţări faţă de Ucraina".

„O ţară precum Rusia, care duce un război de agresiune, nu ar trebui să se califice pentru facilitarea eliberării vizelor atât timp cât continuă să îşi ducă politica externă distructivă şi agresiunea militară împotriva Ucrainei, demonstrând un dispreţ total faţă de ordinea internaţională bazată pe reguli", anunţă CE într-o declaraţie publică.

În plus, UE nu vrea să recunoască paşapoartele ruseşti din zonele ocupate.

„De asemenea, Comisia prezintă astăzi o propunere privind nerecunoaşterea paşapoartelor ruseşti eliberate în zonele ocupate ale Ucrainei”, adaugă CE.

Aceste propuneri vin în urma acordului politic la care au ajuns miniştrii afacerilor externe în cadrul reuniunii lor informale din 31 august, precizează CE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ce,
ruşi,
acces

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici