China bate în retragere în lupta împotriva schimbărilor climatice. Beijingul vrea creşterea producţiei de cărbune

China promovează energia pe bază de cărbune, în timp ce Partidul Comunist aflat la putere încearcă să revigoreze o economie în declin, ceea ce a provocat avertismente că Beijingul dă înapoi în eforturile de reducere a emisiilor de carbon.

5086 afișări
Imaginea articolului China bate în retragere în lupta împotriva schimbărilor climatice. Beijingul vrea creşterea producţiei de cărbune

Planurile oficiale prevăd creşterea capacităţii de producţie de cărbune cu 300 de milioane de tone în acest an, potrivit rapoartelor de presă. Acest lucru este egal cu 7% din producţia de anul trecut de 4,1 miliarde de tone, ceea ce reprezintă o creştere de 5,7% faţă de 2020, scrie AP.

China este unul dintre cei mai mari investitori în energie eoliană şi solară, dar liderii comunişti au cerut mai multă energie pe bază de cărbune, după ce creşterea economică a scăzut anul trecut, iar penuria a provocat pene de curent şi închideri de fabrici. Atacul Rusiei asupra Ucrainei a sporit anxietatea că aprovizionarea cu petrol şi cărbune din străinătate ar putea fi întreruptă.

"Această mentalitate de a asigura securitatea energetică a devenit dominantă, depăşind neutralitatea emisiilor de carbon", a declarat Li Shuo, consilier principal pe probleme de politică globală pentru Greenpeace. "Ne îndreptăm spre o perioadă relativ nefavorabilă pentru acţiunile climatice în China".

Oficialii se confruntă cu presiuni politice pentru a asigura stabilitatea, în timp ce preşedintele Xi Jinping se pregăteşte să încerce să rupă cu tradiţia şi să îşi acorde un al treilea mandat de cinci ani la conducerea partidului de guvernământ în toamnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici