Chinezii au accelerat lucrările la staţia de cercetare din Antarctica

Chinezii au accelerat lucrările la noua staţie de cercetare din Antarctica. Este vorba despre a cincea staţie a Chinei din zonă despre care occidentalii susţin că ar putea fi folosită pentru spionaj.

779 afișări
Imaginea articolului Chinezii au accelerat lucrările la staţia de cercetare din Antarctica

Chinezii au accelerat lucrările la staţia de cercetare din Antarctica

China a intensificat lucrările la noua staţie, potrivit unui raport al Centrului pentru Studii strategice şi Internaţionale (CSIS) citat de CNN. Operaţiunea a început în 2018, dar recent la faţa locului a apărut infrastructura necesară realizării unei clădiri mari, arată imaginile din satelit colectate în ultimele luni.

Staţia pe care China susţine că o va folosi pentru a-şi extinde cercetările ştiinţifice în Antarctica, ar putea fi utilizată pentru a spori colectarea de informaţii a ţării, potrivit CSIS. Poziţia staţiei, pe o insulă din apropierea Mării Ross, ar putea permite Chinei „să colecteze informaţii de la Australia şi Noua Zeelandă”, aliate cu SUA.

China a înfiinţat patru baze de cercetare ştiinţifică în Antarctica începând din 1984, potrivit Academiei Chineze de Ştiinţe.

China nu este singura ţară care îşi consolidează prezenţa pe continentul îngheţat. SUA, Marea Britanie şi Coreea de Sud au şi ele staţii de cercetare. Conform Tratatului Antarctic din 1959, la care China este parte, activităţile de pe continent sunt limitate la „scopuri paşnice”. Personalul militar are dreptul să efectueze cercetări ştiinţifice, dar nu poate să înfiinţeze baze, să testeze arme şi să facă antrenamente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici