Chişinăul anchetează informaţii raportate de Transnistria privind un complot / Kievul neagă implicarea

Autorităţile din Republica Moldova au anunţat, joi, că anchetează informaţiile raportate de regimul prorus de la Tiraspol privind dejucarea unui complot atribuit Ucrainei, dar Administraţia de la Kiev a negat implicarea, denunţând o "provocare" a Rusiei.

749 afișări
Imaginea articolului Chişinăul anchetează informaţii raportate de Transnistria privind un complot / Kievul neagă implicarea

Sursa foto: Profimedia

Ministerul Securităţii de la Tiraspol a anunţat, joi, că ar fi dejucat un atac terorist care i-ar fi vizat pe liderii regimului separatist prorus de la Tiraspol, atribuind complotul Serviciului ucrainean de Securitate (SBU).

"Autorităţile naţionale competente investighează informaţia despre un presupus atentat terorist în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Organele abilitate vor reveni cu detalii", a anunţat Biroul de Reintegrare din Republica Moldova, citat de publicaţia Jurnal de Chişinău.

"Noi nu avem o confirmare a acestor lucruri. Biroul de Reintegrare deja a emis un comunicat, dar este important să spunem că situaţia în Republica Moldova este stabilă. Biroul de Reintegrare reuşeşte să alinieze stânga Nistrului la obiectivul nostru de pace şi stabilitate. Nu există pericole de escaladare în acea zonă. Guvernul are grijă să asigure pacea, să facă faţă provocărilor care încă mai sunt. Eu încurajez toată lumea să-şi facă bine lucrul la locul de muncă, să continuăm să producem şi să ne dezvoltăm. Instituţiile publice deja au demonstrat că au capacitatea de a preveni orice tentativă de destabilizare, indiferent în care parte a Republicii Moldova are loc aceasta", a afirmat premierul Dorin Recean.

Administraţia de la Kiev a negat orice implicare în vreun complot. "Orice declaraţie din partea falsei Republici Autonome Transnistria privind participarea SBU la pregătirea unui atentat terorist trebuie considerată drept o provocare orchestrată de Kremlin", a transmis Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU), potrivit cotidianului Le Monde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici