Cincisprezece ostatici străini din Algeria, inclusiv francezi, au reuşit să evadeze

Cincisprezece străini, inclusiv un cuplu de francezi, care erau ţinuţi ostatici de islamişti la o instalaţie de exploatare a gazelor, în Algeria, au reuşit să scape, a anunţat joi postul privat algerian Ennahar, citând o "sursă oficială".

593 afișări
Imaginea articolului Cincisprezece ostatici străini din Algeria, inclusiv francezi, au reuşit să evadeze

Cincisprezece ostatici străini din Algeria, inclusiv francezi, au reuşit să evadeze (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Cincisprezece străini, inclusiv un cuplu de francezi, au reuşit să le scape răpitorilor", a anunţat postul de televiziune. Directoarea postului, Anis Rahmani, a declarat pentru AFP că citează o "sursă oficială".

Surse guvernamentale algeriene au declarat pentru AFP că este imposibil în stadiul actual să se confirme o astfel de informaţie.

Armata algeriană a încercuit joi acest complex exploatat de companiile britanică BP, norvegiană Statoil şi algeriană Sonatrach.

Contactată, ambasada Franţei a refuzat că confirme aceste informaţii. La Paris, purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat joi dimineaţa că Franţa "nu este în măsură" să confirme prezenţa unor francezi printre ostatici.

Aproximativ 40 de ostatici străini ar fi deţinuţi de miercuri la această instalaţie de un grup islamist care are legături cu reţeaua Al-Qaida şi solicită încheierea intervenţiei militare franceze în Mali.

Răpitorii au cerut, de asemenea, retragerea armatei algeriene care încercuieşte instalaţia.

Prefectura din Illizi a anunţat, la rândul său, că 30 de ostatici algerieni au reuşit să fugă, joi dimineaţa, în timp ce alţi algerieni au fost eliberaţi miercuri în grupuri, fără ca numărul lor să fie precizat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici