Cine sunt persoanele care vor putea anula deciziile lui Zuckerberg în ”Curtea Supremă” a Facebook

Noua comisie de supraveghere a conţinutului Facebook Inc (FB.O) va include un fost prim ministru, un laureat al Premiului Nobel pentru pace şi mai mulţi experţi în drept constituţional şi avocaţi în drepturile omului, a anunţat compania, miercuri.

1644 afișări
Imaginea articolului Cine sunt persoanele care vor putea anula deciziile lui Zuckerberg în ”Curtea Supremă” a Facebook

Cine sunt persoanele care vor putea anula deciziile lui Zuckerberg in cadrul Facebook

Consiliul de administraţie independent, pe care unii l-au numit „Curtea Supremă” a Facebook, va putea să anuleze deciziile companiei şi ale directorului executiv Mark Zuckerberg cu privire la materialele care pot sau nu să apară pe reţeaua de socializare şi pe Instagram.

Consiliul de supraveghere se va concentra pe problemele de conţinut provocatoare, inclusiv mesajele care îndeamnă la ură, hărţuirea şi siguranţa oamenilor.

Facebook a spus că membrii consiliului de administraţie provin din 27 de ţări şi vorbesc cel puţin 29 de limbi, deşi un sfert din grup şi doi dintre cei patru copreşedinţi sunt din Statele Unite, unde îşi are sediul companiei.

Copreşedinţii, care i-au selectat pe ceilalţi membri, sunt fostul judecător federal al SUA şi expert în libertate religioasă, Michael McConnell, expertul în drept constituţional Jamal Greene, avocatul columbian Catalina Botero-Marino şi fostul premier danez Helle Thorning-Schmidt.

Printre ceilalţi membri ai consiliului se numără: fostul judecător al Curţii Europene pentru Drepturilor Omului, András Sajó, directorul executiv al „Internet Sans Frontières” Julie Owono, activistul yemenit şi laureatul Premiului Nobel pentru pace, Tawakkol Karman, fost redactor şef al The Guardian, Alan Rusbridger şi avocata pakistaneză Nighat Dad.

Nick Clegg, şeful afacerilor globale în cadrul Facebook, a declarat pentru Reuters, că deşi componenţa consiliului de administraţie a fost importantă, acesta îşi va câştiga credibilitatea în timp.

Consiliul va începe să funcţioneze imediat, iar Clegg a spus că vor începe audierile în această vară.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici