CIOCNIRI violente şi la Bruxelles între poliţie şi protestatarii de la "Vestele Galbene"

Poliţia belgiană a folosit, sâmbătă, gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa câteva sute de protestatari violenţi strânşi în apropiere de sediul Guvernului şi cel al Parlamentului de la Bruxelles, informează agenţia The Associated Press.

1569 afișări
Imaginea articolului CIOCNIRI violente şi la Bruxelles între poliţie şi protestatarii de la "Vestele Galbene"

CIOCNIRI violente şi la Bruxelles între poliţie şi protestatarii de la "Vestele Galbene"

Protestatarii, care cer demisia premierului belgian Charles Michel, au aruncat cu pietre, petarde şi alte obiecte spre forţele de ordine şi au distrus semne de circulaţie şi semafoare.

Ilse Van de Keere, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei din Bruxelles, a declarat că aproximativ 400 de protestatari manifestează în apropierea sediului Guvernului Belgiei.

 

 

 

 

Aproximativ 100 de persoane au fost reţinute, multe având asupra lor obiecte considerate drept periculoase, cum ar fi materiale pirotehnice.

Protestatarii scandează sloganuri ca "Macron, Michel, demisia!"

Incidente violente s-au produs şi în apropierea sediului Parlamentului european de la Bruxelles.

Aproximativ 60 de persoane au fost arestate după proteste violente inspirate de mişcarea "Vestelor Galbene" care au avut loc vineri la Bruxelles, în cursul cărora două maşini de poliţie au fost incendiate.

Mişcarea "Vestelor Galbene" din Franţa, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai, a inspirat proteste antiguvernamentale şi în Belgia şi Olanda, deşi niciuna din cele două ţări nu a propus majorarea taxelor pentru carburanţi - scânteia care a provocat amplele manifestaţii de la Paris şi din alte oraşe franceze.

În jur de 100 de olandezi protestează paşnic şi în faţa Parlamentului de la Haga, iar la Amsterdam au fost reţinuţi doi protestatari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici