Circa 13.000 de persoane evacuate dintr-un cartier din Düsseldorf, din cauza unei bombe din război

Aproximativ 13.000 de persoane au fost evacuate temporar din locuinţele lor dintr-un cartier din Düsseldorf, vestul Germaniei, în urma descoperirii unei bombe americane datând din cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit BFMTV.

181 afișări
Imaginea articolului Circa 13.000 de persoane evacuate dintr-un cartier din Düsseldorf, din cauza unei bombe din război

Oraşele germane sunt încă pline de bombe neexplodate, care sunt descoperite în mod regulat pe şantierele de construcţii.

Luni, în Düsseldorf a avut loc o operaţiune de amploare. Aproximativ 13.000 de persoane au fost rugate să îşi părăsească locuinţele în urma descoperirii unei bombe americane datând din cel de-al Doilea Război Mondial.

Bomba americană, care cântăreşte o tonă, urmează să fie dezamorsată. Ea a fost descoperită în timpul unor lucrări în zona din apropierea grădinii zoologice, potrivit declaraţiei pompierilor.

În 2017, descoperirea unei bombe de 1,4 tone la Frankfurt a dus la evacuarea a 65.000 de persoane.

În decembrie 2021, o bombă din Al Doilea Război Mondial a explodat pe un şantier din apropierea gării din Munchen, rănind patru persoane şi perturbând traficul feroviar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici