Comandant iranian: Statul Islamic este "aproape mort"

Şeful forţelor speciale Qods din cadrul Gardienilor Revoluţiei a declarat că, având în vedere înfrângerile grele suferite de Statul Islamic (SI) şi alte grupări teroriste care operează în Irak şi din Siria, aceste organizaţii "nu mai au mult de trăit".

4967 afișări
Imaginea articolului Comandant iranian: Statul Islamic este "aproape mort"

Comandant iranian: Statul Islamic este "aproape mort" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Generalul Qassem Suleimani a făcut aceste declaraţii, citate de agenţia Fars, la o ceremonie. El ar fi fost în apropierea liniei de front cu SI şi apare frecvent pe reţele de socializare din Irak, alături de forţe proguvernamentale irakiene, în zone de conflict armat, relatează RFE/RL în pagina electronică.

Teheranul susţine Guvernul şiit de la Bagdad şi este un aliat-cheie al regimului de la Damasc.

Deşi este implicat în lupta împotriva SI, Iranul nu face parte din coaliţia condusă de către Statele Unite, care conduce o campanie de atacuri aeriene împotriva unor poziţii aflate sun controlul jihadiştilor sunniţi atât în Irak, cât şi în Siria.

Forţele speciale Qods - aripa pentru operaţiuni externe a Gardienilor Revoluţiei - efectuează operaţiuni sensibile în domeniul securităţii, inclusiv culegere de informaţii, operaţiuni speciale şi acţiuni politice considerate necesare în apărarea Republicii islamice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici