Comandantul Batalionului Azov: A fost dat ordinul de a "nu mai apăra" Mariupol

A fost dat ordinul de a "nu mai apăra" Mariupol, spune comandantul Batalionului Azov, Denis Prokopenko.

3545 afișări
Imaginea articolului Comandantul Batalionului Azov: A fost dat ordinul de a "nu mai apăra" Mariupol

Denis Prokopenko a transmis un scurt mesaj video din uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, în care spune: conducerea militară de la vârf a „emis un ordin de a menţine viaţa şi sănătatea soldaţilor din garnizoană şi de a înceta apărarea oraşului”.

Mesajul înseamnă că cei rămaşi la Azovstal intenţionează să părăsească uzina în viitorul apropiat. Potrivit CNN, se crede că au mai rămas câteva sute de luptători în uzină.

Azovstal a fost ultima rezistenţă în Mariupol, ocupat de ruşi, şi a devenit un simbol al rezistenţei ucrainene sub bombardamentele neîncetate ale Rusiei.

Prokopenko a adăugat: „În ciuda luptelor grele şi a lipsei de provizii, am subliniat în mod constant cele mai importante trei stări pentru noi: civili, răniţi şi morţi. Civilii au fost evacuaţi. Răniţii grav au primit asistenţa necesară, ei au fost evacuaţi pe teritoriul controlat de Ucraina. Răniţii au fost transportaţi la un spital din autoproclamata Republică Populară Doneţk”.

„În ceea ce priveşte eroii căzuţi la datorie, procesul este în curs de desfăşurare. Dar sper că, în viitorul apropiat, familiile şi întreaga Ucraina vor putea să îşi îngroape soldaţii cu onoruri”, a adăugat acesta.

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a anunţat vineri că aproape 2.000 de militari ucraineni, baricadaţi în Azovstal, s-au predat.

Blocarea uzinei Azovstal continuă ... Naţionaliştii se predau în mod activ. În acest moment, 1.908 persoane au depus armele", a spus acesta.

CNN nu poate verifica independent aceste cifre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici