Comisia electorală din Turcia confirmă organizarea turului doi al scrutinului prezidenţial

Preşedintele în funcţie al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a câştigat primul tur al scrutinului prezidenţial, dar nu a obţinut peste 50% din voturi, astfel că îl va reîntâlni în turul al doilea pe Kemal Kilicdaroglu, candidatul alianţei opoziţiei, anunţă Comisia electorală centrală de la Ankara.

630 afișări
Imaginea articolului Comisia electorală din Turcia confirmă organizarea turului doi al scrutinului prezidenţial

Ahmet Yener, preşedintele Consiliului electoral suprem, a anunţat luni după-amiază că Turcia va organiza turul al doilea al scrutinului prezidenţial pe 28 mai, conform agenţiei DPA şi postului BBC News.

Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au semnalat unele probleme în scrutinul prezidenţial şi parlamentar din Turcia, constatând că partidele din coaliţia de guvernare s-au bucurat de "avantaje nejustificate".

Conform rezultatelor oficiale raportate după numărarea a 99,87% din buletinele de vot, Recep Erdogan a obţinut 49,51% din voturi, iar candidatul alianţei opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, are scorul de 44,89%. Sinan Ogan a primit 5,17% din voturi, potrivit publicaţiei Hurriyet.

În scrutinul legislativ, Alianţa Poporului, formată în jurul Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, dreapta), al preşedintelui Recep Erdogan, este pe cale să obţină majoritatea în Parlamentul de la Ankara, cu 321 de locuri din totalul de 600, informează agenţia Reuters. "Fără niciun dubiu, câştigătorul este ţara noastră", a afirmat Recep Erdogan luni, referindu-se atât la poziţionarea sa pe primul loc în primul tur al scrutinului prezidenţial, cât şi la succesul din alegerile parlamentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici