Comisia Europeană: Corupţia rămâne răspândită în Republica Moldova; reformele trebuie să continue

Corupţia rămâne răspândită, iar independenţa justiţiei trebuie îmbunătăţită în Republica Moldova, în cadrul reformelor cerute de Uniunea Europeană, arată un raport al Comisiei Europene prezentat joi.

583 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: Corupţia rămâne răspândită în Republica Moldova; reformele trebuie să continue

Comisia Europeană: Corupţia rămâne răspândită în Republica Moldova; reformele trebuie să continue

"Corupţia rămâne răspândită, iar independenţa justiţiei, a autorităţilor de aplicare a legii şi a instituţiilor pentru combaterea corupţiei necesită îmbunătăţiri substanţiale", arată raportul elaborat de Comisia Europeană în cadrul Acordului de asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

"În perioada evaluată, investigaţiile privind frauda bancară masivă (13% din PIB), semnalată în 2014, au vizat un număr limitat de persoane, mai ales din domeniul privat. Fondurile dispărute nu au fost recuperate, iar versiunea completă a raportului despre schemele de fraudare printr-o companie privată nu a fost publicată (a fost publicat un sumar în decembrie 2017), situaţie care generează dubii că autorii fraudei vor fi aduşi în faţa justiţiei", precizează raportul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici