Compania franceză Mediawan preia o participaţie din compania de producţie a lui Brad Pitt

Plan B Entertainment, compania lui Brad Pitt, care a realizat filme precum The Big Short, a acceptat să vândă o participaţie "semnificativă" către Mediawan SA, conglomeratul media francez din spatele serialului de succes Call My Agent, scrie Bloomberg.

264 afișări
Imaginea articolului Compania franceză Mediawan preia o participaţie din compania de producţie a lui Brad Pitt

Compania franceză Mediawan preia o participaţie din compania de producţie a lui Brad Pitt

Mediawan finanţează tranzacţia printr-o majorare de capital cu investiţii din partea unor acţionari, printre care KKR, Atwater Capital şi Societe Generale SA, a declarat sâmbătă compania într-un comunicat. Pitt şi partenerii săi de la Plan B, Dede Gardner şi Jeremy Kleiner, vor deveni, de asemenea, acţionari ai Mediawan după tranzacţie. Aceasta evaluează Plan B la peste 300 de milioane de euro, potrivit unei persoane familiare cu tranzacţia.

Investitorii au căutat companii de producţie independente pentru a profita de cererea tot mai mare de programe originale. Companiile afiliate cu o mare vedetă precum Pitt s-au dovedit a fi foarte căutate.

Anul trecut, Reese Witherspoon a vândut o participaţie majoritară din Hello Sunshine unei companii media susţinute de Blackstone şi condusă de veterani ai Walt Disney, într-o tranzacţie care a evaluat afacerea la 900 de milioane de dolari. O companie de producţie creată de LeBron James a fost evaluată la 725 de milioane de dolari în urma vânzării unei participaţii minoritare către RedBird Capital Partners, Nike Inc. şi Epic Games Inc.

Investiţia în Plan B a Mediawan va fi realizată prin intermediul unei noi entităţi, Mediawan US, care va coordona dezvoltarea firmei în această ţară.

Fondată în 2015 ca SPAC de producătorul francez de televiziune Pierre-Antoine Capton, miliardarul din domeniul telecomunicaţiilor Xavier Niel şi bancherul Matthieu Pigasse de la Centerview Partners, afacerile Mediawan variază de la producţia de televiziune la cea cinematografică şi la distribuţia de conţinut. Tranzacţia cu Plan B permite firmei să se extindă dincolo de piaţa sa principală europeană.

"Pe măsură ce intrăm în următorul capitol al evoluţiei noastre, suntem entuziasmaţi de posibilităţile pe care ni le oferă acest parteneriat, în timp ce ne maximizăm raza de acţiune către un public din ce în ce mai global, cu o gamă largă de filme şi seriale de televiziune pe toate platformele, genurile şi mediile", au declarat Pitt, Gardner şi Kleiner în comunicat.

Pitt a fondat Plan B în 2001, alături de soţia sa de atunci, Jennifer Aniston, şi de managerul Brad Grey. Compania şi-a creat o nişă ca producător de filme premiate şi a încheiat un contract pentru realizarea de emisiuni TV pentru Amazon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici