Compania franceză TotalEnergies reacţionează după apariţia unui raport care arată legături cu armata rusă

TotalEnergies, care se confruntă cu un val de critici din cauza diverselor sale legături de afaceri cu Rusia, a declarat vineri că va vinde participaţia sa în Terneftegaz, o societate mixtă cu Novatek, către compania rusă de petrol şi gaze.

458 afișări
Imaginea articolului Compania franceză TotalEnergies reacţionează după apariţia unui raport care arată legături cu armata rusă

Compania franceză TotalEnergies reacţionează după apariţia unui raport care arată legături cu armata rusă

"Încheierea este aşteptată în septembrie 2022, sub rezerva condiţiilor obişnuite", a precizat compania într-un comunicat, potrivit Reuters.

Compania franceză s-a confruntat în această săptămână cu presiuni în ceea ce priveşte legăturile sale cu Terneftegaz, după ce Le Monde a relatat că firma a furnizat gaz condensat care a fost ulterior transformat în kerosen folosit în două baze militare ruseşti.

Într-o declaraţie emisă vineri după-amiază, TotalEnergies a precizat că această acţiune era planificată înainte de apariţia investigaţiei şi că a trimis o cerere de aprobare a tranzacţiei către autorităţile ruse pe 8 august.

În raportul Le Monde se spune că societatea mixtă Terneftegaz a firmei a fost implicată în furnizarea de condensat de gaz pentru fabricarea de combustibil pentru avioane care ar fi putut fi folosit de armata rusă în Ucraina. 

TotalEnergies a confirmat mai devreme vineri că ar produce condensat de gaz în comun cu Novatek în Rusia, care ajunge în combustibil pentru avioane, dar a spus că toate acestea sunt destinate exportului.

Global Witness, un grup care a ajutat Le Monde să întocmească raportul, a declarat că TotalEnergies se contrazice în declaraţiile sale şi că ar trebui să existe o anchetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici