Compania lui Elon Musk va duce următorii oameni pe lună. SpaceX a semnat cu NASA / Data la care ar putea avea loc misiunea istorică

  • NASA a acordat companiei spaţiale miliardare a antreprenorului Elon Musk SpaceX un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru a construi o navă spaţială care să aducă astronauţii pe Lună începând cu 2024, a declarat agenţia.
  • Agenţia spaţială americană a atribuit contractul pentru prima navă comercială cu personal uman, care face parte din programul său Artemis.
  • NASA a precizat că nava va transporta doi astronauţi americani pe suprafaţa Lunii.
1166 afișări
Imaginea articolului Compania lui Elon Musk va duce următorii oameni pe lună. SpaceX a semnat cu NASA / Data la care ar putea avea loc misiunea istorică

Compania lui Elon Musk va duce următorii oameni pe lună. SpaceX a semnat cu NASA / Data la care ar putea avea loc misiunea istorică

"Ar trebui să realizăm următoarea aselenizare cât mai curând posibil. Dacă îşi vor atinge obiectivele vom avea o şansă în 2024", a declarat Steve Jurczyk, administratorul interimar al NASA, în timpul anunţului video.

NASA a declarat că SpaceX's Starship are o arhitectura ce este destinată să evolueze către un sistem de lansare şi aterizare complet reutilizabil conceput pentru călătorii pe Lună, Marte şi alte destinaţii din spaţiu.

SpaceX a răspuns, de asemenea, pe Twitter, scriind: „Suntem onoraţi să ajutăm @NASAArtemis să deschidă o nouă eră a explorării umane a spaţiului”.

Spre deosebire de aterizările Apollo din 1969 până în 1972 - singurele vizite umane pe suprafaţa lunii - NASA se pregăteşte pentru o prezenţă pe Lună pe termen mai lung pe care o consideră o piatră de temelie către un plan şi mai ambiţios de a trimite astronauţi pe Marte. NASA se bazează puternic pe companiile private construite în jurul unor viziuni comune pentru explorarea spaţiului.

SpaceX va fi obligată să efectueze un zbor de test al navei spre Lună înainte ca oamenii să facă călătoria, au declarat oficialii NASA.

Musk a prezentat o agendă ambiţioasă pentru SpaceX şi rachetele sale reutilizabile, inclusiv aducerea oamenilor pe Marte. Dar, pe termen scurt, principala activitate a SpaceX a fost lansarea de sateliţi pentru proiectul de internet Starlink al lui Musk. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici