Comuniştii din Rusia cer anchetarea unei posibile implicări ale Occidentului în moartea lui Stalin

Partidul Comuniştii din Rusia a cerut serviciului de securitate FSB şi procurorilor de rang înalt să investigheze posibila implicare a serviciilor de informaţii occidentale în moartea lui Iosif Stalin în 1953, a relatat marţi agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

737 afișări
Imaginea articolului Comuniştii din Rusia cer anchetarea unei posibile implicări ale Occidentului în moartea lui Stalin

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Anunţul vine în contextul în care ,,multe mărturii ale contemporanilor lui Stalin vorbesc despre posibila otrăvire a liderului naţiunilor sovietice de către agenţi ai influenţei occidentale", a declarat Serghei Malinkovici, preşedintele partidului Comuniştii din Rusia, potrivit RIA.

Încă nu este clar dacă FSB sau Procuratura Generală au răspuns la solicitarea partidului.

Astăzi (marţi – n.r.) se împlinesc 71 de ani de la moartea lui Stalin, care a fost liderul Uniunii Sovietice din 1924 până în ziua în care a murit. Cauza morţii sale a fost un accident vascular cerebral hemoragic, potrivit guvernului, relevă sursa menţionată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici