Conferinţa pentru Securitate de la München | Olaf Scholz: În Europa persistă riscul unui război

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a avertizat sâmbătă, la Conferinţa pentru Securitate de la München, că riscul unui război persistă în Europa, îndemnând Rusia să opteze pentru o soluţie diplomatică în criza cu Ucraina.

1153 afișări
Imaginea articolului Conferinţa pentru Securitate de la München | Olaf Scholz: În Europa persistă riscul unui război
"În Europa există din nou ameninţarea unui război. Iar acest risc nu a fost încă eliminat. Singura modalitate de a opri dinamica de criză este prin negocieri", a afirmat Olaf Scholz, citat de site-ul Web.de.
 
"Aspiraţia este să existe cât mai multe acţiuni diplomatice, fără însă a fi naivi. Nu trebuie să ne facem iluzii, nu sunt aşteptate rezultate rapide", a adăugat Olaf Scholz.
 
"Încă există mici posibilităţi care permit acţiuni diplomatice. Disensiunile trebuie discutate în cadrul negocierilor şi există şanse să reuşim", a subliniat cancelarul Germaniei, denunţând însă mobilizarea masivă de trupe ruse la frontierele Ucrainei.
 
Olaf Scholz a reafirmat că, aşa cum i-a transmis preşedintelui rus Vladimir Putin, orice atac împotriva Ucrainei va genera "costuri mari pentru Rusia, de tip politic, economic şi geostrategic". 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici