Conflictul cotelor de pescuit depinde de Franţa, afirmă britanicii. Cum se va soluţiona disputa

  • Guvernul britanic şi-a arătat poziţia referitoare la cotele de pescuit în cadrul summitului G20
  • Britanicii îşi pun speranţa că Franţa va găsi o cale să rezolve conflictul
  • Brexitul continuă să afecteze relaţiile dintre cele două state vecine
838 afișări
Imaginea articolului Conflictul cotelor de pescuit depinde de Franţa, afirmă britanicii. Cum se va soluţiona disputa

Sursa foto: Mediafaxfoto

Boris Johnson s-a întâlnit duminică cu preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a discuta despre tensiunile din ultima perioadă legate de cotele de pescuit. Premierul britanic şi-a reiterat îngrijorarea profundă faţă de retorica emanată de guvernul francez în ultimele zile, mai ales după declaraţia primului ministru francez conform căruia Regatul Unit ar trebui să fie pedepsit pentru că a părăsit Uniunea Europeană.

Johnson şi-a exprimat speranţa în guvernul francez că va detensiona situaţia şi îşi va retrage ameninţările.

Depinde de Franţa dacă va dori soluţionarea conflictului. Nu punem presiune, dar ne dorim o detensionare a relaţiilor. În final, guvernul francez va avea ultimul cuvânt”, a declarat primul ministru britanic, Boris Johnson.

Comentariile delegaţiei britanice par să contrazică declaraţiile făcute de oficialii francezi, după întâlnirea informală de 30 de minute de la Roma, unde s-au întâlnit liderii celor mai puternice economii din lume. Potrivit taberei franceze, Johnson şi Macron au declarat că vor lucra pentru a găsi o soluţie la problemă.

Cei doi lideri au convenit să continue discuţiile în următoarele zile cu privire la cotele şi licenţele de pescuit. Preşedintele francez a reiterat necesitatea de a respecta angajamentele asumate în comun de Regatul Unit şi UE în acordul Brexit. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici