Congresul Naţional African, învingător în alegerile din Africa de Sud - GALERIE FOTO

Mai mult de jumătate dintre alegătorii sud-africani au votat pentru Congresul Naţional African (ANC), aflat la guvernare, oferindu-i liderului acestuia, Jacob Zuma, posibilitatea de a deveni cel de-al patrulea preşedinte de culoare al ţării.

65 afișări
Imaginea articolului Congresul Naţional African, învingător în alegerile din Africa de Sud - GALERIE FOTO

Congresul Naţional African, învingător în alegerile din Africa de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

ANC a obţinut 11,6 milioane de voturi, reprezentând mai mult de jumătate din numărul total al alegătorilor înscrişi pe listele electorale (23 de milioane), a anunţat Comisia Electorală sud-africană.

Liderul ANC, Jacob Zuma, are astfel asigurat sprijinul necesar pentru a deveni preşedinte al Africii de Sud.

După numărarea a 99 la sută din voturi, principalul rival al Congresului Naţional African, Alianţa Democratică, a obţinut 16,54 la sută din voturi, iar Congresul Poporului (Cope), înfiinţat în decembrie de disidenţi din ANC, va obţine 7,42 la sută din voturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici