Congresul SUA a aprobat ajutorul de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan

  • Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite a aprobat un pachet de 95 de miliarde de dolari de ajutor extern pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, după câteva luni de impas la Capitoliu.
  • Pachetul conţine 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.
  • Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că votul de sâmbătă a trimis un "mesaj clar despre puterea leadershipului american pe scena mondială"
19894 afișări
Imaginea articolului Congresul SUA a aprobat ajutorul de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan

Ajutorul vine într-un moment critic pentru Kiev în războiul său împotriva forţelor invadatoare ale Rusiei. După eşecul contraofensivei ucrainene de anul trecut şi în condiţiile în care asistenţa militară furnizată de SUA a fost blocată, trupele Moscovei au preluat iniţiativa pe câmpul de luptă, exploatând lipsa de arme şi muniţii a Kievului.

Proiectul de lege privind Ucraina a fost adoptat de Camera Reprezentanţilor cu 311-112, 210 democraţi şi 101 republicani votând în favoarea sa. Niciun democrat nu a votat împotriva pachetului de ajutor, în timp ce 112 republicani au votat împotrivă.

Comandanţii ucraineni au declarat luna aceasta pentru Financial Times în apropierea frontului din regiunea estică Doneţk că sunt disperaţi ca Congresul să aprobe pachetul de asistenţă, unul dintre ei afirmând că este o chestiune "de viaţă şi de moarte" pentru trupele ucrainene.

Proiectele de lege prevăd 60,84 miliarde de dolari pentru a aborda conflictul din Ucraina, inclusiv 23 de miliarde de dolari pentru refacerea stocurilor militare americane; 26 de miliarde de dolari pentru Israel, inclusiv 9,1 miliarde de dolari pentru nevoi umanitare, şi 8,12 miliarde de dolari pentru zona Indo-Pacific.

"Republicanii tradiţionali din Cameră, conduşi de preşedintele Mike Johnson, s-au ridicat la înălţimea situaţiei", a declarat Hakeem Jeffries, liderul democraţilor din Cameră. "Avem responsabilitatea de a respinge autoritarismul".

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că votul de sâmbătă a trimis un "mesaj clar despre puterea leadershipului american pe scena mondială".

"În acest punct critic de inflexiune, congresmenii s-au unit pentru a răspunde apelului istoriei, adoptând o lege de securitate naţională de care aveam nevoie urgentă şi pentru care am luptat luni de zile pentru a o asigura", a declarat Biden.

Pachetul va fi trimis în Senat, care este aşteptat să îl aprobe la începutul săptămânii viitoare. Acesta va fi apoi trimis lui Biden pentru a fi semnat ca lege. Biden a cerut Senatului să acţioneze rapid "pentru ca eu să îl pot semna ca lege şi să putem trimite rapid arme şi echipamente Ucrainei pentru a răspunde nevoilor lor urgente de pe câmpul de luptă".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici