Consiliul de Securitate al ONU va vota din nou săptămâna viitoare pentru încetarea focului în Fâşia Gaza

  • Consiliul de Securitate al ONU va vota săptămâna viitoare, la cererea Algeriei, un nou proiect de rezoluţie privind încetarea focului în Fâşia Gaza, afirmă surse diplomatice citate de Reuters.
  • Statele Unite au semnalat că se vor opune.
231 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU va vota din nou săptămâna viitoare pentru încetarea focului în Fâşia Gaza

Algeria a înaintat un proiect de rezoluţie în urmă cu mai bine de două săptămâni. Dar ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat rapid că textul ar putea pune în pericol "negocieri sensibile" menite să medieze un armistiţiu între Israel şi Hamas.

Algeria a cerut ca votul în Consiliu să aibă loc marţi, au declarat diplomaţii. Pentru a fi adoptată, rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU are nevoie de cel puţin nouă voturi favorabile şi de niciun veto din partea Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei, Chinei sau Rusiei, notează Reuters.

"Statele Unite nu sprijină acţiunea asupra acestui proiect de rezoluţie. În cazul în care va fi supus la vot în forma actuală, nu va fi adoptat", a transmis sâmbătă Linda Thomas-Greenfield într-un comunicat.

SUA, Egiptul, Israelul, Israelul şi Qatarul poartă discuţii pentru a obţine un armistiţiu şi eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas.

"Este esenţial ca celelalte părţi să ofere acestui proces cele mai bune şanse de reuşită, în loc să promoveze măsuri care îl pun în pericol - şi oportunitatea unei rezolvări durabile a ostilităţilor", a declarat Thomas-Greenfield.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici