Consiliul UE a adoptat formal noi sancţiuni împotriva Rusiei

Consiliul Uniunii Europene a adoptat formal, vineri, noi sancţiuni impuse Rusiei din cauza invaziei în Ucraina, anunţând măsuri restrictive împotriva a 71 de persoane şi a 33 de enităţi.

166 afișări
Imaginea articolului Consiliul UE a adoptat formal noi sancţiuni împotriva Rusiei

"Au fost aplicate măsuri restrictive asupra a 71 de persoane şi a 33 de entităţi responsabile de acţiuni de subminare şi ameninţare a integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei", a transmis Consiliul UE, conform unui comunicat postat pe site-ul instituţiei şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Acţiunile adoptate astăzi vizează 104 persoane şi entităţi care sunt utilizate pentru continuarea acestui război brutal, inclusiv cele responsabile de activităţi militare, de hotărâri politice, de poluarea spaţiului public cu dezinformare şi informaţii negative, alimentând războiul militar cu războiul informaţional. Îi vizăm pe cei implicaţi în deportări inumane şi în adoptări forţate de copii ucraineni în Rusia, precum şi companii IT ruse care furnizează tehnologie esenţială şi sisteme software serviciilor de informaţii ruse. Vom continua să intensificăm presiunile asupra Rusiei cât va fi necesar", a declarat Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Acesta este al 11-lea set de sancţiuni aplicat de Uniunea Europeană Rusiei de la începerea invaziei militare în Ucraina în februarie 2022. Până în prezent, sancţiunile Uniunii Europene vizează aproape 1.800 de persoane şi entităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici