Contribuţii diferenţiate ale participanţilor la summitul de la Paris

Participanţii la summitul de "susţinere a poporului libian" organizat sâmbătă la Paris sunt "hotărâţi să acţioneze colectiv" pentru a pune în aplicare rezoluţia ONU privind Libia, "chiar dacă vor fi contribuţii diferenţiate", potrivit comunicatului final al acestui summit.

36 afișări
Imaginea articolului Contribuţii diferenţiate ale participanţilor la summitul de la Paris

Contribuţii diferenţiate ale participanţilor la summitul de la Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Salutăm adoptarea rezoluţiei 1.973 a Consiliului de Securitate" al ONU privind Libia, aprobată la 17 martie şi privind mai ales protecţia civililor libieni, însoţită de cererea unei "încetări imediate a focului" din partea regimului colonelului Kadhafi, scriu participanţii la summit.

"Chiar dacă vor fi contribuţii diferenţiate, suntem decişi să acţionăm colectiv şi hotărât pentru a aplica aceste decizii", adaugă ei.

Rezoluţia 1.973 a Consiliului de Securitate autorizează recursul la forţă împotriva trupelor colonelului Muammar Kadhafi şi deschide calea pentru raiduri aeriene în Libia. Aceasta a fost adoptată cu zece voturi din cele 15 ale Consiliului de Securitate.

Germania s-a abţinut, la fel ca China şi Rusia, ambele membre permanente, dar fără să îşi folosească dreptul de veto împotriva textului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici