Coordonatorul de securitate al Paris 2024 a fost suspendat pentru comportament inadecvat

Coordonatorul naţional de securitate al guvernului francez pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris 2024, Ziad Khoury, a fost suspendat de ministrul de interne Gérald Darmanin pentru un presupus "comportament inadecvat" faţă de o femeie, potrivit insidethegame.

273 afișări
Imaginea articolului Coordonatorul de securitate al Paris 2024 a fost suspendat pentru comportament inadecvat

Coordonatorul de securitate al Paris 2024 a fost suspendat pentru comportament inadecvat

Un incident ar fi avut loc în timpul unei vizite în Marea Britanie în noiembrie 2021.

Conform sursei menţionate, se înţelege că a fost depusă o plângere după ce Khoury ar fi folosit un "limbaj nepotrivit" faţă de o poliţistă britanică în timpul vizitei.

"În timpul acestei călătorii, au fost o duzină de persoane care l-au însoţit, este acuzat că a avut remarci incomode, dar este calm, nu are nimic de reproşat", a declarat un coleg pentru ziarul Le Parisien.

S-a raportat că Khoury a fost suspendat ca măsură provizorie, iar atribuţiile sale urmează să fie preluate de un adjunct.

S-a dispus ca ancheta să nu dureze mai mult de o lună.

Khoury fusese anterior şef al poliţiei din Aisne, un departament situat la nord de Paris.

Anterior, el ocupase funcţia de şef al serviciului de siguranţă şi securitate pentru Campionatul European de Fotbal UEFA 2016, desfăşurat în Franţa.

Măsurile de securitate propuse de guvern pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 şi desfăşurarea supravegherii prin inteligenţă artificială au fost criticate de grupurile pentru drepturile omului, însă proiectele de măsuri au fost aprobate de Senatul şi Adunarea Naţională a Franţei.

De asemenea, în Franţa au avut loc ample proteste şi tulburări civile din cauza reformei pensiilor.

Securitatea va fi o problemă cheie la Paris 2024, în special în contextul în care este planificată o ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice pe râul Sena, la care vor participa atleţi pe o flotilă de bărci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici