Copii români, obligaţi să lucreze ca agricultori în Marea Britanie

Şapte copii români, dintre care unii având vârsta de numai nouă ani, au fost găsiţi la o fermă din Worcester, din Marea Britanie, unde erau obligaţi să lucreze ca agricultori în condiţii dure, relatează The Independent on Sunday, în ediţia electronică.

15 afișări
Imaginea articolului Copii români, obligaţi să lucreze ca agricultori în Marea Britanie

Copii români, obligaţi să lucreze ca agricultori în Marea Britanie (Imagine: Ovidiu Micsik/Arhiva Mediafax Foto)

Copiii se aflau printre cei 50 de muncitori români care culegeau praz în zona Kempsey din Worcester. Aceştia, având vârste cuprinse între nouă şi 15 ani, erau obligaţi să muncească de la ora 07.30 dimineaţa până seara, îmbrăcaţi în haine subţiri de vară, în timp ce temperaturile erau aproape de 0 grade.

O pereche de cizme de cauciuc ce păreau ale unui copil în vârstă de cinci ani au fost găsite pe câmp, ceea ce sugerează că aici au lucrat chiar şi copii mici.

Aceştia erau aduşi pe câmp într-o dubă şi erau lăsaţi fără apă şi mâncare întreaga zi. Unii dintre ei lucrau alături de părinţii lor, dar alţii ar fi fost aduşi la fermă singuri. Şase copii au fost luaţi în grijă de autorităţile locale.

Autorităţile britanice desfăşoară o anchetă în acest caz şi intenţionează să aresteze cel puţin unul dintre angajatori în această săptămână.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici