Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată în Marea de Est

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică în Marea de Est, înainte de întâlnirea dintre Coreea de Sud şi Japonia.

673 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată în Marea de Est

Mediafax Foto - AP

Lansarea a avut loc după reclamaţii aprinse din partea Coreei de Nord în ultimele zile privind avioanele americane de spionaj care ar fi încălcat spaţiul aerian din zonele sale economice şi condamnând o „vizită” recentă în Coreea de Sud a unui submarin american cu rachete de croazieră cu propulsie nucleară, relatează Reuters.

Paza de coastă japoneză a declarat că ceea ce se crede a fi o rachetă balistică părea să fi aterizat la mijlocul dimineţii. Anterior, aceasta a prezis că proiectilul va cădea în afara Zonei Economice Exclusive a Japoniei şi la aproximativ 550 km la est de peninsula coreeană.

Racheta a zburat timp de 74 de minute până la o altitudine de 6.000 km şi o rază de acţiune de 1.000 km, a relatat TV Asahi, citând un oficial japonez din domeniul apărării, în ceea ce ar fi cel mai lung timp de zbor al unei rachete nord-coreene.

Premierul japonez Fumio Kishida, care se află în Lituania pentru a participa la summitul NATO, a cerut informaţii şi a ordonat echipei sale să rămână în alertă pentru a se pregăti pentru evenimente neprevăzute.

Kishida este aşteptat să se întâlnească miercuri cu preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, iar secretarul-şef al cabinetului japonez Hirokazu Matsuno a declarat că este planificat şi un summit cu Coreea de Sud, Australia şi Noua Zeelandă.

"Vom răspunde în strânsă cooperare cu comunitatea internaţională", a declarat Matsuno într-o conferinţă de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici