Coreea de Nord acuză Statele Unite că vor să lanseze un atac nuclear preventiv

Phenianul a denunţat din nou, miercuri, exerciţiile efectuate de forţele americane şi cele sud-coreene, comparându-le cu o repetiţie a "unui atac nuclear preventiv" asupra Coreei de Nord.

11 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord acuză Statele Unite că vor să lanseze un atac nuclear preventiv

Coreea de Nord acuză Statele Unite că vor să lanseze un atac nuclear preventiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În spatele (acestor manevre, n.red) se profilează un plan periculos de agresiune pentru a lansa un atac nuclear preventiv asupra Republicii Democrate Populare Coreea (Coreea de Nord, n.red) şi pentru a o cuceri oricând se iveşte ocazia, sub pretextul de a face faţă imprevizibilului în peninsula coreeană", a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene.

"Statele Unite sunt atât de stupide că încearcă să anihileze ideologia şi sistemul nord-coreean cu ajutorul armelor", a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de presa oficială.

Coreea de Nord "va urmări îndeaproape fiecare mişcare a autorităţilor sud-coreene şi americane şi va lua măsuri dure împotriva tuturor provocărilor", a afirmat el.

Regimul comunist de la Phenian a anunţat luni că şi-a plasat armata şi populaţia în stare de alertă înaintea începerii manevrelor americano-sud-coreene şi că va riposta prin toate mijloacele, inclusiv nucleare, la orice "provocare militară".

Coreea de Nord denunţă frecvent acest tip de manevre militare, pe care Seulul şi Washingtonul le prezintă ca fiind doar defensive, şi promite că va reacţiona dacă va fi încălcată suveranitatea sa.

Coreea de Sud şi Statele Unite au informat Phenianul în luna iulie despre desfăşurarea exerciţiilor militare comune, menţionând că nu intenţionează să invadeze Coreea de Nord şi că aceste manevre au doar un scop defensiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici