Coreea de Nord ameninţă cu o ripostă nucleară în cazul unei "provocări militare"

Coreea de Nord a anunţat că şi-a plasat armata şi populaţia în stare de alertă, înaintea manevrelor americano-sud-coreene, care vor începe luni, şi că va riposta cu toate mijloacele, inclusiv nucleare, la orice "provocare militară".

18 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă cu o ripostă nucleară în cazul unei "provocări militare"

Coreea de Nord ameninţă cu o ripostă nucleară în cazul unei "provocări militare" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste manevre reprezintă "o gravă ameninţare" împotriva păcii şi preludiul unei invazii, a afirmat comandamentul militar suprem al statului comunist, într-o declaraţie difuzată de presa oficială nord-coreeană.

Comandamentul şi-a luat angajamentul de a răspunde "la cea mai mică provocare militară" împotriva suveranităţii nord-coreene cu o "replică nemiloasă şi rapidă, pentru a distruge agresorii prin toate mijloacele ofensive şi defensive, inclusiv mijloace disuasive nucleare".

Coreea de Nord, care dispune de arma nucleară, denunţă frecvent acest gen de manevre militare, pe care Seulul şi Washingtonul le prezintă ca fiind pur defensive, şi promite să răspundă la cea mai mică încălcare a suveranităţii sale.

Coreea de Sud şi Statele Unite au informat în iulie Phenianul cu privire la desfăşurarea exerciţiilor militare comune, subliniind că acestea nu au ca scop invadarea Coreei de Nord şi că sunt pur defensive. Circa 10.000 de militari americani şi 56.000 sud-coreeni urmează să participe la aceste manevre, care se vor încheia la 27 august.

Aceste exerciţii - Ulchi Freedom Guardian (UFG) - prevăd simulări pe calculator menite să amelioreze capacitatea Statelor Unite de a apăra Coreea de Sud în cazul unui atac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici