Coreea de Nord anunţă că ultima lansare a unui satelit militar a eşuat

  • Coreea de Nord a anunţat că lansarea de luni a unui satelit militar a eşuat.
  • Motorul rachetei care transporta satelitul a explodat în zbor.
  • Coreenii au deja un satelit spion pe orbită.
Urmărește
538 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord anunţă că ultima lansare a unui satelit militar a eşuat

Coreea de Nord anunţă că ultima lansare a unui satelit militar a eşuat

Coreea de Nord a anunţat că încercarea sa de a lansa un nou satelit militar de recunoaştere s-a încheiat cu un eşec, potrivit Reuters.

„Lansarea noii rachete transportatoare de satelit a eşuat când a explodat în aer în timpul primei etape a zborului”, a transmis directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale pentru Tehnologia Aerospaţială din Coreea de Nord într-un comunicat difuzat de presa de stat.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exploziei. Informaţia privind eşecul misiunii a fost confirmată şi de oficiali din Coreea de Sud şi Japonia. Coreea de Nord a avut mai multe eşecuri în programul său spaţial. Totuşi, în noiembrie, anul trecut, ţara a reuşit să plaseze pe orbită primul său satelit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici