Coreea de Nord dezminte că ar fi livrat arme grupărilor Hezbollah şi Hamas: ”Este o tentativă a SUA de a-şi justifica actele criminale de susţinere a Israelului”

Articolele de presă care afirmă că Phenianul ar fi furnizat rachete mişcării Hamas şi material militar grupării Hezbollah sunt "ficţiune pură", a apreciat Coreea de Nord, denunţând o "tentativă sinistră" de a sugera o legătură între nord-coreeni şi conflictele din Orientul Mijlociu.

254 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord dezminte că ar fi livrat arme grupărilor Hezbollah şi Hamas: ”Este o tentativă a SUA de a-şi justifica actele criminale de susţinere a Israelului”

Coreea de Nord dezminte că ar fi livrat arme grupărilor Hezbollah şi Hamas (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Aceste declaraţii au fost făcute luni seara de către Ministerul nord-coreean de Externe, potrivit unui comunicat publicat de agenţia oficială KCNA.

Citând surse occidentale, cotidianul britanic Daily Telegraph a afirmat weekendul trecut că Hamas a transmis Phenianului o sumă de bani pentru a primi rachete şi echipamente de comunicaţie.

Anterior, un judecător federal a declarat că Phenianul a furnizat arme sofisticate mişcării şiite libaneze Hezbollah.

"Este o aberaţie nefondată şi o ficţiune pură susţinută de Statele Unite, pentru a izola (Coreea de Nord) pe scena internaţională", s-a indignat ministerul nord-coreean.

"În spatele acestei propagande se disimulează o tentativă a Statelor Unite de a-şi justifica actele criminale de susţinere a Israelului", a adăugat Phenianul.

Exporturile de armament sunt o sursă esenţială de venituri pentru Coreea de Nord, care a vândut deja acest tip de material Siriei şi Iranului, deşi acest fapt este interzis prin sancţiuni internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici