Coreea de Nord efecuează un nou test balistic. Japonia trage un semnal de alarmă

  • Tensiunile în Asia de Sud-Est cresc pe măsură ce Coreea de Nord îşi testează noile modele de rachete balistice intercontinentale
  • Lansarea a fos un eşec, însă atrage atenţia asupra fragilităţii diplomatice a regiunii
  • Racheta s-a prăbuşit în afara zonei economice exclusive a japonezilor şi sud coreenilor
1071 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord efecuează un nou test balistic. Japonia trage un semnal de alarmă

Sursa foto: Profimedia

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală. Lansarea a venit la câteva zile după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut generalilor săi o metodă cât „mai practică şi ofensivă” pentru a contracara ameninţările externe, precum cea a Statele Unite.

Vecinii nord-coreenilor, Japonia şi Coreea de Sud au ridicat nivelul de alertă, au raportat incidentul către SUA şi au criticat regimul lui Kim Jong Un.

Racheta a căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici