Coreea de Nord ia în calcul să amâne lansarea unei rachete cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord a anunţat duminică faptul că ia în calcul să amâne lansarea controversată a unei rachete cu rază lungă de acţiune, prevăzută iniţial în perioada 10-22 decembrie, fără să precizeze motivele unei eventuale amânări.

155 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ia în calcul să amâne lansarea unei rachete cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord ia în calcul să amâne lansarea unei rachete cu rază lungă de acţiune

Anunţul a fost făcut de către Comisia pentru Tehnologie Spaţială, într-un comunicat difuzat de către agenţia oficială de presă KCNA.

"Ne aflăm, în prezent, în stadiul final al pregătirilor de lansare", a anunţat Comisia. "Dar, în cursul pregătirilor, au apărut anumite probleme, un lucru care i-a constrâns pe cercetătorii şi inginerii noştri să ia în calcul, în mod serios, posibilitatea unei reajustări a perioadei de lansare", continuă aceasta.

Comisia nu a furnizat alte precizări.

Un centru american de reflecţie, US-Korea Institute din cadrul Universităţii Johns Hopkins, a declarat vineri, în baza unor imagini captate prin satelit, că pregătirile în vederea unei lansări a unei rachete nord-coreene cu rază lungă de acţiune ar putea să fie împiedicate din cauza unor ninsori abundente.

Coreea de Nord a anunţat săptămâna trecută că va lansa o rachetă cu rază lungă de acţiune în perioada 10-22 decembrie, cu scopul de a instala pe orbită un satelit de observare terestră, în urma analizei unor erori comise la o lansare anterioară, eşuată, în aprilie.

Statele Unite, Rusia, Japonia, Coreea de Sud şi numeroase alte state acuză Phenianul că, în realitate, vrea să procedeze la un test de rachetă balistică, o încălcare a unor rezoluţii ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici