Coreea de Nord invită un oficial american la discuţii privind programul nuclear

Coreea de Nord a invitat un emisar special să vină la Phenian pentru discuţii menite să capăt diferendului privind programul de înarmare nucleară, a anunţat marţi presa sud-coreană.

26 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord invită un oficial american la discuţii privind programul nuclear

Stephen Bosworth, reprezentantul special pentru politica faţă de Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul JoongAng Ilbo, care citează surse diplomatice de la Washington, a anunţat că Stephen Bosworth, reprezentantul special care se ocupă de politica faţă de Coreea de Nord, a acceptat invitaţia de a merge în capitala nord-coreană luna viitoare.

Agenţia Yonhap, care citează, de asemenea, surse diplomatice de la Washington, a anunţat că nu se ştie sigur dacă administraţia americană a acceptat invitaţia.

Potrivit JoongAng, Bosworth ar urma să fie însoţit de Sung Kim, reprezentantul american pentru negocierile multilaterale privind dezarmarea nord-coreană, la care vor lua, de asemenea, parte Coreea de Sud, China, Japonia şi Rusia.

Bosworth va vizita, probabil, şi Coreea de Sud, China şi Japonia la începutul lui septembrie şi va merge ulterior la Phenian, unde s-ar putea întâlni cu liderul nord-corean Kim Jong-Il, a precizat cotidianul.

JoongAng afirmă că Bosworth ar urma să ofere "un pachet generos" de măsuri în schimbul denuclearizării.

Cotidianul citează, de asemenea, o altă sursă diplomatică, potrivit căreia administraţia Barack Obama nu va abandona niciodată principiul negocierilor în şase şi că "chiar dacă negocierile vor progresa, sancţiunile ONU nu vor fi ridicate cu uşurinţă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici