Coreea de Nord lansează rachete în mare în timp ce secretarul american al Apărării vizitează regiunea

Coreea de Nord a lansat două rachete sol-aer de pe coasta sa de vest, a anunţat joi Coreea de Sud, aceasta fiind ultima rundă de astfel de lansări de rachete cu rază scurtă de acţiune cu puţin timp înainte de sosirea secretarului american al Apărării în regiune.

719 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord lansează rachete în mare în timp ce secretarul american al Apărării vizitează regiunea

Coreea de Nord lansează rachete în mare în timp ce secretarului american al Apărării vizitează regiunea (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cele două rachete cu rază scurtă de acţiune au fost lansate marţi, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării şi intervin după ce vineri au fost lansate alte patru astfel de rachete de pe coasta de vest a Coreei de Nord.

Secretarul american al Apărării, Ash Carter, a ajuns în Japonia marţi după-amiază şi va merge în Coreea de Sud joi, unde ar urma să discute despre un răspuns la creşterea ameninţării din partea Coreei de Nord.

"Este doar o reamintire a cât de tensionate sunt lucrurile în Peninsula Coreeană. Acesta este motivul pentru care merg acolo", le-a spus Carter reporterilor la baza Yokota din Japonia, înainte de a pleca spre Coreea de Sud.

"Dacă a fost un mesaj de bun venit pentru mine, sunt flatat", a adăugat el.

Un oficial american a descris testul de rachetă drept un act provocator înaintea vizitei lui Carter.

"Inventarul lor de rachete creşte şi dorinţa lor de a testa aceste rachete pare să crească, aşa cum am văzut astăzi", a declarat oficialul sub acoperirea anonimatului.

Oficialii militari americani au declarat că Seulul are nevoie de un sistem de apărare sofisticat pentru a contracara ameninţarea nord-coreeană, deşi Washingtonul nu a făcut o propunere oficială de amplasare a THAAD şi aceasta nu se află oficial pe agenda vizitei lui Carter.

"Acestea sunt rachete lansate şi întăresc pregătirile de apărare antirachetă pe care le desfăşurăm de multă vreme în Peninsula Coreeană şi le avem şi aici, în Japonia", a declarat Carter, atunci când a fost întrebat dacă ultima lansare de rachete de către Coreea de Nord subliniază necesitatea amplasării THAAD în Coreea de Sud.

China şi Rusia s-au pronunţat împotriva instalării unui THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) în Coreea de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici