Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI. Kim Jong-un a instaurat legea marţială

Regimul stalinist din Coreea de Nord a instituit legea marţială şi a ordonat armatei să fie pregătită de război, în contextul pregătirii unui test nuclear, informează cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo, în ediţia electronică.

9645 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI. Kim Jong-un a instaurat legea marţială

Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI. Kim Jong-un a instaurat legea marţială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unei surse citată de publicaţia de la Seul, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a emis un decret secret prin care ordonă "finalizarea pregătirilor pentru efectuarea unui test nuclear".

"În Coreea de Nord va fi instaurată legea marţială începând din 29 ianuarie, iar comandamentul militar şi toate unităţile trebuie să fie pregătite de război", a spus Kim Jong-un, conform sursei citate.

Potrivit sursei, regimul de la Phenian se teme de reacţia Chinei după eventualul test nuclear.

Săptămâna trecută, regimul stalinist de la Phenian a avertizat că va efectua un nou test nuclear şi va lansa rachete, ameninţând direct Statele Unite, după o nouă serie de sancţiuni internaţionale. China, principalul susţinător al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul să îşi tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar şi energetic dacă va fi efectuat un nou test nuclear.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat testul cu rachetă efectuat în decembrie de Coreea de Nord, extinzând sancţiunile împotriva acestei ţări. În plus, Statele Unite au introdus pe lista entităţilor vizate de sancţiuni doi oficiali nord-coreeni şi o companie din Hong Kong suspectată de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere în masă. Coreea de Sud a comunicat că analizează posibilitatea de a se ralia noilor sancţiuni adoptate de Statele Unite. Phenianul a ameninţat Coreea de Sud cu acţiuni militare dacă va susţine noua serie de sancţiuni internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici