Coreea de Nord susţine că va continua denuclearizarea: "ALARMANT este faptul că acţiunile SUA demonstrează că vor să ne întoarcem în trecut"

Ministrul de Externe nord-coreean, Ri Yong Ho, a declarat sâmbătă că este alarmat de atitudinea Statelor Unite în ceea ce priveşte Coreea de Nord, dar rămâne ferm în decizia de a continua procesul de denuclearizare, relatează Reuters.

652 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord susţine că va continua denuclearizarea: "ALARMANT este faptul că acţiunile SUA demonstrează că vor să ne întoarcem în trecut"

Coreea de Nord susţine că va continua denuclearizarea: "ALARMANT este faptul că acţiunile SUA demonstrează că vor să ne întoarcem în trecut"

Statele Unite şi Coreea de Nord au ajuns la un acord în luna iunie, în cadrul summitului dintre preşedinţii Donald Trump şi Kim Jong-Un din Singapore, conform căruia regimul de la Phenian îşi va opri programul nuclear şi va restabili pacea în Peninsula Coreeană.

„Coreea de Nord rămâne fermă şi determinată să implementeze acordul dintre DPRK (Republica Populară Democrată Coreeană, n.red.) şi Statele Unite într-o manieră responsabilă”, a declarat Ri Yong Ho.

„Totuşi, ceea ce este cu adevărat alarmant este faptul că acţiunile Statelor Unite demonstrează că vor să ne întoarcem în trecut, lucru nedorit de liderul Kim Jong-Un”, a adăugat ministrul.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a cerut statelor din Asia de Sud-Est în cadrul unei întâlniri din Singapore să menţină sancţiunile împotriva Coreei de Nord, dar a declarat că este optimist că acordul va fi implementat şi că ţara coreeană va renunţa la programul nuclear.

„Am iniţiat multe măsuri bune, precum stoparea testelor nucleare şi a lansărilor de rachete şi închiderea mai multor facilităţi nucleare”, a declarat Ri.

„Totuşi, Staatele Unite, în loc să răspundă la aceste măsuri bune, doreşte menţinerea sancţiunilor pentru DPRK şi are o atitudine negativă, inclusiv în ceea ce priveşte declararea sfârşitului Războiului Coreean, un lucru de bază pentu împlementarea păcii în peninsulă”, a adăugat ministrul.

Coreea de Nord, susţinută de China, a luptat în perioada 1950-1953 cu Coreea de Sud, susţinută de Statele Unite şi reprezentanţi ONU. Războiul nu s-a terminat cu un tratat de pace, ci cu un armistiţiu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici