Coreea de Sud: Bonusuri uriaşe pentru a creşte natalitatea

  • Criza natalităţii din Coreea de Sud: Companiile oferă bonusuri uriaşe pentru a încuraja angajaţii să aibă copii.
  • Rata natalităţii este extrem de scăzută, mult sub nivelul necesar pentru menţinerea populaţiei actuale.
418 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud: Bonusuri uriaşe pentru a creşte natalitatea

Coreea de Sud: Bonusuri uriaşe pentru a creşte natalitatea

Rata de fertilitate din Coreea de Sud a fost de 0,78 în 2022, mult mai mică decât cea de 2,1 de care are nevoie pentru a-şi menţine populaţia.

O firmă sud-coreeană le oferă angajaţilor până la 75.000 de dolari pentru a avea copii şi a ajuta la creşterea ratei natalităţii.

Ssangbangwool, o companie de lenjerie intimă, a declarat că le va oferi angajatelor 22.400 de dolari pentru primul lor copil, alţi 22.400 de dolari pentru al doilea copil şi 30.000 de dolari pentru al treilea, potrivit The Korea Herald.

Anunţul vine după ce Booyoung Group, o firmă de construcţii cu sediul în Seul, a anunţat că va acorda un bonus de 75.000 de dolari pentru fiecare copil angajaţilor care au copii, a relatat CNN.

Booyoung Group a extins bonusul pentru angajaţii care au avut copii începând cu anul 2021. Angajaţii companiei au avut cel puţin 70 de copii începând cu anul 2021, astfel că firma are de plătit 5,25 milioane de dolari în numerar pentru angajaţii săi.

Atât bărbaţii, cât şi femeile pot cere bonusul.

La fel ca în China şi Japonia, populaţia îmbătrânită şi din ce în ce mai dezechilibrată a Coreei de Sud înseamnă că ar putea exista o creştere a numărului de pensionari în vârstă care au nevoie de îngrijire medicală, în timp ce oferta de angajaţi tineri a ţării se diminuează.

La 13 februarie, preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a ordonat administraţiei să dezvolte stimulente fiscale şi subvenţii pentru companiile care îşi încurajează angajaţii să aibă copii. În Seul, autorităţile municipale oferă 750 de dolari în fiecare lună părinţilor care au copii până când aceştia împlinesc un an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici