Coreea de Sud va renunţa la carantina obligatorie de 7 zile pentru pacienţii cu COVID din iunie

Coreea de Sud a redus joi nivelul de criză pentru COVID-19 şi, începând cu luna iunie, nu va mai impune persoanelor infectate să stea în carantină timp de şapte zile, renunţând astfel la una dintre puţinele restricţii legate de pandemie care mai există în ţară, scrie Reuters.

185 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud va renunţa la carantina obligatorie de 7 zile pentru pacienţii cu COVID din iunie

Coreea de Sud va renunţa la carantina obligatorie de 7 zile pentru pacienţii cu COVID din iunie

Autorităţile sanitare vor recomanda în continuare cinci zile de autoizolare pentru persoanele infectate, dar aceasta nu va fi obligatorie.

„Mă bucur că oamenii îşi vor putea relua viaţa normală după trei ani şi patru luni”, a declarat preşedintele Suk Yeol Yoon în cadrul unei întâlniri televizate cu oficiali guvernamentali şi lucrători medicali pentru a marca scăderea nivelului de criză de la cel mai înalt nivel de 4 la 3.

Cerinţele ca măştile să fie purtate în toate unităţile medicale şi în farmacii vor fi, de asemenea, abandonate, masca fiind obligatorie doar în spitalele cu secţii pentru pacienţi.

Yoon a declarat că guvernul va continua să ofere sprijin financiar pentru testarea şi tratamentul COVID „pentru o vreme”.

Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat încetarea statutului de urgenţă globală pentru COVID, care a fost în vigoare începând cu 30 ianuarie 2020.

Coreea de Sud, care are o populaţie de 52 de milioane de locuitori, a raportat aproximativ 31,3 milioane de infecţii şi 34.600 de decese, potrivit Agenţiei coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici