Coronavirus: Religia în vreme de pandemie, o binecuvântare sau un blestem?

Majoritatea statelor au impus restricţii şi măsuri de prevenţie pentru a diminua infecţia cu coronavirus, însă multă lume din zona statelor arabe şi asiatice au ales alte mijloace de a se proteja de acest virus.

810 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Religia în vreme de pandemie, o binecuvântare sau un blestem?

Coronavirus: Religia in vreme de pandemie, o binecuvantare sau un blestem?

 

Mai multă lume din zona arabă şi asiatică au ales calea divinităţii pentru a preveni răspândirea şi îmbolnăvirea cu coronavirus.
 
Înainte de zborul spre Beirut-Liban, un preot a fost oprit de către un soldat şi a fost întrebat de ce nu poartă mască şi dacă are dezinfectant pentru mâini.
"Mă ocroteşte Iisus! El este dezinfectantul meu" , a fost răspunsul preotului.
 
 
În Myanmar, un călugăr budist a spus că soluţia pentru a-ţi crea imunitate împotriva infecţiei cu COVID-19 este consumul de lămâi şi seminţe de palmier. În Iran, câţiva pelerini au fost filmaţi sărutând sfintele moaşte din altarurile musulmane.
 
Credincioşii din întreaga lume aplică măsurile de prevenţie ale autorităţilor, dar în unele cazuri, practicile religioase au condus oamenii spre leacuri şi obiceiuri care nu sunt dovedite ştiinţific şi care pot creşte riscul de îmbolnăvire cu coronavirus, relatează corepondentul New York Times - Vivian Yee

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici