Cota de popularitate a Angelei Merkel a atins cel mai ridicat nivel

Cota de popularitate a cancelarului german Angela Merkel nu a fost niciodată atât de ridicată în Germania, potrivit unui sondaj care va fi publicat joi în săptămânalul Stern.

24 afișări
Imaginea articolului Cota de popularitate a Angelei Merkel a atins cel mai ridicat nivel

Cota de popularitate a Angelei Merkel atinge cel mai ridicat nivel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 62 la sută din germani sunt de acord cu ideea ca liderul conservator să rămână în funcţia de cancelar după alegerile legislative din septembrie 2009, potrivit acestui sondaj realizat de Institutul Forsa, pentru publicaţia Stern.

Aproximativ 56 la sută din susţinătorii Partidului Social-Democrat, parteneri ai conservatorilor în coaliţia de guvernământ, vor ca mandatul lui Merkel să se prelungească după 2009, idee susţinută şi de 54 la sută din ecologişti (în opoziţie).

Peste două treimi dintre respondenţi (69 la sută) se declară mulţumiţi de activitatea cancelarului german, potrivit sondajului realizat pe un eşantion de 1.001 persoane, în perioada 24-27 iunie.

Circa 85 la sută din persoanele interogate sunt mulţumite de modul în care Merkel reprezintă Germania în străinătate.

Însă, în materie de politică internă, 69 la sută din cetăţenii germani vor ca Angela Merkel să dea dovadă de mai multă autoritate pentru a rezolva conflictele din Guvern şi din cadrul Partidului Creştin-Democrat (CDU), pe care îl conduce.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici