COVID-19: Ce personalităţi au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus

  • La nivel mondial, mai mult de un milion de persoane au murit de Covid19.
  • Printre victime, lista personalităţilor este în creştere, relatează CNEWS.
4212 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Ce personalităţi au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus

COVID-19: Ce personalităţi au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus

La nivel mondial, mai mult de un milion de persoane au murit de Covid19. Printre victime, lista personalităţilor este în creştere.

Muzica

Pe 24 martie, marele saxofonist Manu Dibango a murit la vârsta de 86 de ani. Poreclit „Papy Groove”, el va intra în istorie cu succesul său mondial „Soul Mokossa”. Pe 4 aprilie a murit o altă legendă a jazzului, Ellis Marsalis, pianist, compozitor şi educator de geniu a murit la vârsta de 85 de ani în New Orleans.

Pe 30 martie, compozitorul Bill Withers a murit la vârsta de 81 de ani. A semnat multe piese antologice, precum legendarul Ain't No Sunshine.

Marţi, 7 aprilie, John Prine, legenda folkului american, a murit la 73 de ani în urma unor complicaţii legate de Covid-19. Poreclit uneori „Mark Twain” al liricilor, citat de Bob Dylan ca unul dintre compozitorii săi preferaţi, în cariera sa de 50 de ani, si-a construit imaginea unui maestru al cuvintelor, specialist în balade melancolice.

Industria filmului 

Actorul Mark Blum cunoscut pentru rolurile sale din „Crocodile Dundee” şi „Desperately Seeking Susan” a murit la vârsta de 69 de ani. A jucat recent în serialul You de pe Netflix.

Actorul britanic Andrew Jack a murit de boală la 79 de ani. Apăruse în mai multe filme din saga Războiului Stelelor.

Literatura

Silit în exil sub dictatura lui Augusto Pinochet, scriitorul chilian Luis Sepulveda a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani, la Oviedo, Spania. A fost autorul a douăzeci de romane, nuvele şi cărţi pentru copii, dintre care cel mai faimos este „Bătrânul care a citit romane de dragoste”, publicat în 1992.

Teatru

Dramatuge Terrence McNally a murit pe 24 martie în Florida, la vârsta de 81 de ani. A fost unul dintre primii scriitori de succes care a banalizat personajele gay din teatru.

Sport

La 31 martie, Pape Diouf s-a stins din viaţă la Dakar, la vârsta de 68 de ani. Fost preşedinte al Olympique de Marseille, a fost foarte popular printre pasionaţii de fotbal.

 

Industria Modei

Sergio Rossi, celebrul fondator italian al brandului de pantofi, a murit pe 3 aprilie la vârsta de 85 de ani.

Stilistul japonez Kenzo Takada, fondatorul mărcii Kenzo, a murit duminică, 4 octombrie, la Spitalul american din Neuilly-sur-Seine ca urmare a Covid-19. Avea 81 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici