COVID-19: China vaccinează de peste o lună, medicii şi angajaţii de la punctele de frontieră

China foloseşte, încă din luna iulie, un vaccin experimental împotriva coronavirusului pe persoanele care lucrează în profesii cu „risc ridicat”. Printre cei care au fost deja vaccinaţi sunt angajaţii din sistemul medical şi inspectori de frontieră, a anunţat un oficial chinez, citat de CNN.

3183 afișări
Imaginea articolului COVID-19: China vaccinează de peste o lună, medicii şi angajaţii de la punctele de frontieră

China vaccinează împotriva COVID-19 medicii şi angajaţii de la punctele de frontieră încă din luna iulie

Zheng Zhongwei, directorul Centrului de Dezvoltare a Ştiinţei şi Tehnologiei din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate a Chinei, a declarat că vaccinul a fost aprobat pentru a fi folosit pe 22 iulie.

Vaccinul a fost dezvoltat de către China National Biotec Group Company (CNBG), iar studiile clinice din faza 3 au fost efectuate în Emiratele Arabe Unite, Peru, Maroc şi Argentina.

Zheng, care este liderul echipei de cercetare şi dezvoltare a vaccinurilor din Mecanismul comun de prevenire şi control al Consiliului de Stat, a declarat că următoarea fază de livrare a vaccinului ar putea fi utilizată pentru a preveni focarele de virus în toamnă şi iarnă.

Nu este prima dată când China a aprobat utilizarea unui vaccin experimental. În iunie, guvernul chinez a aprobat utilizarea unui alt candidat la vaccin pentru armata ţării.

China este cel mai mare producător şi consumator de vaccinuri din lume şi poate furniza peste 1 miliard de doze de vaccin anual. De asemenea, ţara are în prezent cele mai multe vaccinuri aflate în faza testării umane.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici