COVID-19: Cum arată o zi din viaţa unei asistente medicale

Odată cu apariţia coronavirusului şi a pandemiei care a afectat întreaga planetă, medicii au fost în prim plan, fiind consideraţi nişte eroi în adevăratul sens al cuvântului.

736 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Cum arată o zi din viaţa unei asistente medicale

COVID-19: Cum arată o zi din viaţa unei asistente medicale

 

Pentru Al Jazeera, Annalisa Baldi, o asistentă dintr-un spital din Torino a povestit cât de mult s-a schimbat viaţa ei după ce a apărut pandemia de coronavirus în Italia şi cum arată o zi la camera de gardă.

Annalisa (34 ani) are 66 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 în secţia ei şi începe programul de lucru la ora 5 dimineaţa făcând schimb de tură cu colegii care au fost de seară. Aceasta poartă uniforma tipică asistentelor, mască chirurgicală, iar înainte să înceapă munca îşi spală mâinile bine cu un dezinfectant, punându-şi costumul de protecţie şi mănuşile.

„Pănă la sfârşitul turei, aceste mănuşi devin pielea mea. Le spăl şi le dezinfectez de fiecare dată când pot. Mai adaug şi multe straturi de mănuşi pe parcursul zilei. Acest virus nu afectează doar persoanele în vârstă cu afecţiuni subiacente. O asistentă trebuie să facă cât se poate de multe lucruri dintr-o singură dată, în camerele lor. Printre aceste lucruri se includ ajutarea pacienţilor să bea apă. În fiecare zi este un pacient nou şi diferit. Medicii şi asistentele se întrec pe ei însuşi, muncesc din greu şi este foarte emoţionant să ajutăm oamenii. Probabil că am şi eu coronavirus la fel şi colegii mei, dar simptomele mele sunt imperceptibile.", a spus Annalisa Baldi pentru Al Jazeera.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici