Creşte numărul deceselor survenite în urma cutremurului din Japonia

Autorităţile de la Tokyo consideră că seismul de luni a ucis cel puţin 55 de oameni. Salvatorii caută supravieţuitori sub mii de case distruse.

310 afișări
Imaginea articolului Creşte numărul deceselor survenite în urma cutremurului din Japonia

Creşte numărul deceselor survenite în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul puternic care a lovit Japonia luni a ucis cel puţin 55 de persoane, iar echipele de salvare acţionează în zonele de coastă, considerând că multe persoane ar putea fi prinse sub mii de case distruse, susţin autorităţile de la Tokyo, potrivit Reuters.

În Suzu, un oraş cu puţin peste 5.000 de gospodării din apropierea epicentrului cutremurului, este posibil ca 90% din case să fi fost distruse, conform primarului Masuhiro Izumiya.

Cutremurul cu magnitudinea 7,6 a avut loc luni, determinând oamenii din zonele de coastă din vestul ţării să fugă spre zone mai înalte.

Aproximativ 200 de cutremure au fost detectate de la seismul de luni, potrivit Agenţiei Meteorologice din Japonia, care a avertizat că alte replici seismice ar putea apărea în zilele următoare.

„Guvernul a desfăşurat în zonă echipe de salvare de urgenţă din cadrul forţelor de autoapărare, poliţiei şi pompierilor şi face tot posibilul pentru a salva oameni, am primit rapoarte potrivit cărora există încă multe persoane care aşteaptă să fie salvate de sub clădirile prăbuşite”, a declarat prim-ministrul Fumio Kishida.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici