Crimele ruseşti. Volodimir Zelenski: Situaţia din oraşul Borodianka este "mult mai înfricoşătoare" decât cea din Bucha

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că situaţia din oraşul Borodianka este "mult mai înfricoşătoare" decât cea din Bucha.
  • Ucrainienii au început în Borodianka operaţiunile de îndepărtare a dărmăturilor din zona clădirilor lovite de bombardamentele ruseşti.
  • Cel puţin 26 de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile a două case până în acest moment, potrivit procurorului general al Ucrainei, Iryna Venediktova.
8858 afișări
Imaginea articolului Crimele ruseşti. Volodimir Zelenski: Situaţia din oraşul Borodianka este "mult mai înfricoşătoare" decât cea din Bucha

Crimele ruseşti. Situaţia din oraşul Borodianka este "mult mai înfricoşătoare" decât cea din Bucha. Aceste sunt cuvintele lui Volodimir Zelenski

"Este mult mai înfricoşător acolo. Mai multe victime ale invadatorilor ruşi", a spus Zelenski. Preşedintele ucrainean a spus că atrocităţi similare au fost văzute şi în Mariupol.

"Ce se va întâmpla când lumea va afla tot adevărul despre ce a făcut armata rusă în Mariupol? Acolo, pe aproape fiecare stradă, este ceea ce lumea a văzut în Bucha şi în alte oraşe din regiunea Kiev după retragerea trupelor ruseşti. Aceeaşi cruzime. Aceleaşi crime îngrozitoare", a spus el.

Zelenski a declarat că fiecare crimă din Ucraina va fi investigată şi fiecare jefuitor, violator şi criminal va fi găsit.

El a calificat decizia Adunării Generale a ONU de a suspenda Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului drept "corectă şi logică" şi a mulţumit ţărilor care au susţinut decizia AGONU.

În discursul său din acestă noapte, Zelenski a spus că: "Statul rus şi armata rusă reprezintă cea mai mare ameninţare de pe planetă la adresa libertăţii, a securităţii oamenilor şi a conceptului de drepturi ale omului. Borodianka.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici