Criza BREXIT: Nicola Sturgeon va cere permisiunea de a organiza un nou referendum privind independenţa Scoţiei

Lidera Partidului Naţional scoţian (SNP), Nicola Sturgeon, a informat vineri că intenţionează să ceară, înainte de Crăciun, permisiunea de a organiza un nou referendum privind independenţa Scoţiei, relatează Reuters.

2205 afișări
Imaginea articolului Criza BREXIT: Nicola Sturgeon va cere permisiunea de a organiza un nou referendum privind independenţa Scoţiei

Nicola Sturgeon va cere permisiunea de a organiza un nou referendum privind independenţa Scoţiei

Potrivit legislaţiei, Scoţia are nevoie de permisiunea Guvernului britanic înainte de a organiza un nou referendum. În acest context, SNP a anunţat că va solicita transferul acestei atribuţii Parlamentului scoţian.

Sturgeon a adăugat că va cere acest transfer conform Secţiunii 30 din Legea Scoţiei.

"Cererea privind Secţiunea 30 va fi livrată către Downing Street, indiferent de cine va fi acolo, înainte de Crăciun. Este vital ca Scoţia să preia controlul propriului viitor", a declarat aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici