Criza COVID din China: elevii din Shanghai vor face cursuri on-line

Cursurile de la şcolile din Shanghai, cel mai mare oraş din China, vor fi on-line, pe măsură ce COVID se răspândeşte în ţară.

250 afișări
Imaginea articolului Criza COVID din China: elevii din Shanghai vor face cursuri on-line

Autorităţile din Shanghai au decis ca majoritatea şcolilor să ţină cursuri on-line, în condiţiile în care numărul cazurilor COVID este în creştere. De asemenea, grădiniţele şi creşele vor fi închise începând de luni, potrivit biroului de educaţie din Shanghai citat de BBC.

Restricţiile au fost relaxate de autorităţile chineze la începutul acestei luni, în urma unor proteste care au vizat strategia „zero COVID".Însă relaxarea măsurilor a dus la creşterea îngrijorărilor legate de răspândirea COVID în China.

Modificările semnificative ale sistemelor de testare şi de raportare ale COVID din ţară au făcut dificilă cunoaşterea gradului de răspândire a virusului, iar datele pentru săptămâna care s-a încheiat la 11 decembrie arată o scădere a numărului total de noi infecţii în întreaga ţară. Asta după ce în săptămâna precedentă a fost atins un nivel maxim.

Spitalele şi facilităţile medicale au fost supuse unei presiuni tot mai mari, fiind înfiinţate centre de sănătate temporare în întreaga ţară. În Shanghai, au fost puse la dispoziţie 230.000 de paturi de spital suplimentare. Totodată, unele şcoli din oraş au suspendat cursurile, deoarece profesorii şi personalul auxiliar s-au îmbolnăvit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici