CRIZA DIN SIRIA: Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA anunţă că îl va susţine pe Obama privind o acţiune militară

Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor John Boehner a anunţat marţi că va susţine proiectul de rezoluţie al lui Barack Obama vizând lansarea unor acţiuni militare împotriva Siriei.

453 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN SIRIA: Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA anunţă că îl va susţine pe Obama privind o acţiune militară

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Voi susţine apelul preşedintelui în favoarea unei acţiuni" de represalii faţă de folosirea armelor chimice, a declarat Boehner la finalul unei întâlniri a principalilor lideri parlamentari americani, la Casa Albă, cu preşedintele.

"Este un lucru pe care Statele Unite, ca ţară, este necesar să îl facă", a justificat republicanul. "Inamicii noştri din lume trebuie să înţeleagă că nu vom tolera acest tip de comportament", a adăugat el.

"Avem, de asemenea, aliaţi în lume şi în regiune care au nevoie să ştie că America este acolo când se dovedeşte necesar", a adăugat el.

Susţinerea lui Boehner urmează să amplifice o dinamică favorabilă unei rezoluţii parlamentare care să autorizeze recursul la forţă împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, în contextul în care numeroşi membri ai Partidului Republican şi-au anunţat intenţia de a vota împotrivă.

Camera Reprezentanţilor, controlată de republicani, şi Senatul, controlat de către democraţi, îşi vor relua activitatea luni, iar voturi ar putea să aibă loc, în ambele Camere, în zilele imediat următoare după reluarea activităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici