CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria le permite imigranţilor să se apropie de frontiera de vest cu trenurile interne

Ungaria le-a permis duminică imigranţilor să urce în trenuri, pentru a se apropia mai mult de frontiera sa "poroasă" din vest, renunţând la verificarea vizelor la care a recurs anterior pentru a-i împiedica să ajungă în Austria şi Germania cu mijloace de transport în comun, relatează AP online.

322 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria le permite imigranţilor să se apropie de frontiera de vest cu trenurile interne

CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria le permite imigranţilor să se apropie de frontiera de vest cu trenurile interne (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Această schimbare neaşteptată de atitudine intervine la doar o zi după ce Ungaria, sufocată sub presiunea miilor de azilanţi pe care i-a blocat în gara Keleti din Budapesta şi răspândiţi pe principalele autostrăzi din ţară, a transportat cu o flotă de autobuze închiriate câteva mii de oameni la frontiera cu Austria.

Viena şi Berlinul - principalele destinaţii ale imigranţilor, care au fost de acord să-i primească pe imigranţii aduşi de autobuze în cadrul unor "măsuri excepţionale" - au subliniat însă că este necesar ca Ungaria să se ocupe de ceilalţi azilanţi pe teritoriul ungar.

Budapesta a prezentat, la rândul ei, închirierea convoiului de autobuze drept o "oportunitate unică" pentru imigranţi de a evita sistemul de azil ungar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici