CRONOLOGIE: Principalele evenimente ale anului 2013

Învestirea preşedintelui american Barack Obama va fi primul eveniment important din 2013, an marcat de alegeri în Israel, Tunisia, Iran şi Pakistan, precum şi în Italia şi Germania.

1211 afișări
Imaginea articolului CRONOLOGIE: Principalele evenimente ale anului 2013

CRONOLOGIE: Principalele evenimente ale anului 2013

IANUARIE

- 20 şi 21 - WASHINGTON : Depunerea jurământului de către preşedintele Barack Obama, urmată a doua zi, de ceremonia de învestitură, marchează începutul celui de-al doilea mandat al celui de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite.

- 22 - ISRAEL : Alegeri legislative anticipate, după dizolvarea Parlamentului israelian în octombrie, în cadrul cărora premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu este marele favorit într-o atmosferă de tensiuni regionale.

- 23 - IORDANIA: Alegerile legislative anticipate după dizolvarea Parlamentului de către regele Abdallah II.

FEBRUARIE

- 7-17 - BERLIN : A 63-a Berlinală, Festival internaţional de film de la Berlin. Regizorul chinez Wong Kar Wai este preşedintele juriului.

- 24 - HOLLYWOOD (SUA) : A 85-a ceremonie de înmânare a premiilor Oscar pentru film.

-24 şi 25 - ITALIA : Alegeri legislative anticipate.

MARTIE

- 4 - KENYA : Alegeri generale (prezidenţiale şi parlamentare), un scrutin care se anunţă tensionat, ultimele alegeri degenerând în violenţe de o amploare inedită în 2007-2008.

MAI

- 15-26 - CANNES (Franţa) : Al 66-lea festival de film.

- PAKISTAN : Alegeri legislative, considerate un test de importanţă majoră pentru democraţia din această ţară, unde trei guverne civile au fost îndepărtate prin lovituri de stat, după înfiinţarea statului în 1947.

IUNIE

- 14 - IRAN : Alegeri prezidenţiale pentru desemnarea succesorului lui Mahmud Ahmadinejad.

- 15-30 : BRAZILIA : Cupa Confederaţiilor la fotbal.

- 17 şi 18 - IRLANDA DE NORD/MAREA BRITANIE : Summitul G8

- 23 - TUNISIA: Alegeri prezidenţiale şi legislative (al 2-lea tur este prevăzut pentru 7 iulie) după adoptarea noii Constituţii.

IULIE

- 19 iulie - 4 august - BARCELONA (Spania) : Campionatul Mondiale de Nataţie.

- 23-28 - RIO DE JANEIRO (Brazilia) : Ziua Mondială a Tineretului (ZMT), în prezenţa Papei Benedict al XVI-lea.

- 10-18 - MOSCOVA : Campionatul Mondial de Atletism de la Moscova.

- 28 iulie - 7 septembrie - VENEŢIA (Italia) : Al 70-lea Festival de Film Mostra.

SEPTEMBRIE

- GERMANIA : Alegeri legislative. Cancelarul creştin-democrat, Angela Merkel, candidează pentru un al treilea mandat.

OCTOMBRIE

- STOCKHOLM/OSLO (Suedia/Norvegia) : Anunţarea Premiilor Nobel.

NOIEMBRIE/DECEMBRIE

- POLONIA : Conferinţa ONU privind schimbările climatice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici